Unika investeringsbolaget The Clipper Case inriktar sig på HR

sericaAllmänt

Grön gren som växer från investering och pengar

Serica Consultings VD Tomas Ryde och partner Bror Sjöholm är även medgrundare och delägare i venturebolaget The Clipper Case. The Clipper Case investerar i bolag som är i begynnelsestadiet och inriktar sig inom HR.

När Tomas Ryde, Ulf Dahlgren och Fredrik Nillenstedt skulle grunda Serica AB år 2001, träffade de ett antal investerare för att få in riskkapital. De blev erbjudna 3 miljoner för sin affärsidé, pengar som de valde att tacka nej till. Anledningen var att investerarnas fokus främst låg på vinstmaximering, snarare än att starta ett bolag inom organisationsutveckling som skulle ta fram kraften människor.

Målet med The Clipper Case är att vara det risk- och humankapitalbolaget som inte fanns när de själva startade bolag för 18 år sedan. De vill vara ett bolag som bidrar med kapital, men även med coaching och stöd för att säkerställa att bolaget lyckas etablera sig på marknaden.

Sin första investering

The Clipper Case har gjort sin första investering i bolaget Trustcruit. Bolaget har skapat en feedbacktjänst som mäter kandidatupplevelsen och samlar feedback från processen kandidaten deltagit i. Tjänsten är utvecklad tillsammans med några av Sveriges största arbetsgivare för att skapa ett bättre rekryteringsklimat.

The Clipper Case är grundat av konsulter som vet, förstår och tror på att det är människorna i bolagen som får dem att lyckas. Investeringsbolaget letar efter talangfulla och motiverade människor som vill låta sina idéer bli verklighet och framgångsrika företag.