#Ledarfilosofi: Hållbarhet – Malin Brännvall. LKAB

sericaAllmänt

Undersökningar visar att allt fler företag har hållbarhet på agendan och arbetar strategisk med hållbarhetsfrågor. Men arbetet tar tid och det är många led som behövs involveras. Vad krävs egentligen för att lyckas i företagets hållbarhetsarbete?

Malin Brännvall, avdelningschef för hållbarhet på LKAB, berättade på Serica Consultings frukostföreläsning i serien #Ledarfilosofi om hur hon lyckas med hållbarhetsarbete* och driver LKAB:s förändringsarbete inom området. Om faktorerna som bidragit till framgång och varför metoden ”Bryt ihop och kom igen!” används flitigt. En föreläsning som handlade om att leda ett förändringsarbete i motgång efter motgång och vad som krävs för att lyckas i företagets hållbara utveckling. Du finner presentationen i pdf längst ner på sidan.

*Med hållbarhet menar Malin Brännvall ett långsiktigt och ansvarsfullt utnyttjande av resurser, vilket betyder att ett bra arbete bedrivs kring mänskliga rättigheter, arbetsvillkor, miljö, antikorruption, affärsetik jämställdhet och mångfald.

Malin Brännvall i korthet

  • Avdelningschef Hållbar utveckling, LKAB
  • Ordförande i Mångfaldsgruppen, LKAB
  • LKAB vann år 2017 Årets Hållbarhetspris
  • EM-silver och en handfull SM-guld från draghundstävlingar
  • Utbildad Jägmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet

Malin Brännvall LKAB, Hållbar utveckling. Frukostföreläsning 180920